måndag 8 december 2014

[stolt medverkande i Interfloras julbroschyr]
     Tänk att just jag skulle få vara med och skapa Interfloras julbroschyr 2014. Det har varit lite av en resa och nu när den är aktuell känns det jättespännande! Det hela började förra hösten med att jag blev tillfrågad, och självklart tackade jag ja. Chockad men väldigt glad, vilken grej! Jag såg fram emot uppgiften och mitt intresse för fotografering gjorde det hela extra spännande. 


      Det började med att jag fick en moodboard och en beskrivning över julens trender 2014. Vilka material, former och ytor som kändes rätt, även vad som gällde färgmässigt, och ja hela känslan som skulle råda liksom. Moodboarden studerade jag för att förbereda mig så gott jag kunde inför den dag, jag tror det var i oktober, då vi tillsammans skulle se ut keramiken och glaset som skulle användas som underlag för de olika produkterna. 
     

      Dagen kom då vi samlades hos Interflora i Alvik för att forma det som skulle bli produkterna till julbroschyren 2014, som skulle vara aktuell drygt ett år från då. Det blev en väldigt hektisk dag med många diskussioner, och överväganden. Vi tittade på keramiken som vi fått olika prover på, om formen var bra, och storleken, och om färgen kändes helt rätt. Vi gjorde många ändringar och beslutade hur vi trodde det skulle bli som bäst. Vi satte samman alla produkter i tanken, vilka blommor som skulle ingå i just den där julplanteringen i den tänkta skålen, och vilken dekoration som skulle pryda det hela. Priser sattes och så kikade vi på om det kanske skulle vara en produkt som skulle säljas tillsammans med en chokladstrut. Jag fick ganska så direkt rollen att vara den som gjorde skisser av produkterna, det kändes helt naturligt för mig eftersom jag ändå gärna gör det, för att lättare kunna visualisera mig resultatet. 


     Nu var det första jobbet färdigt och det var inte förrän i början på januari som det var dags att ta tåget upp till Stockholm igen. Fyra dagar låg framför mig med arbete inför julbroschyren. Första dagen bar det av till Årsta och partihallarna där jag skulle stå och sätta samman alla planteringar och buketter. Som underlag fanns kalkylerna som vi tillsammans några månader tidigare hade satt ihop.
    Dag två spenderades i en fotostudio, där det plåtades för de frilagda bilderna, de utan bakgrund som man kan se på interflora.se. Här förberedde jag hela tiden produkterna inför fotograferingen och hade koll på att blommorna hela tiden såg bra ut. Jag flyttade lite på någon blomma så att även den syntes på bilden och band om tulpanbuketten som hade tappat formen under natten, då tulpanerna växter. Jag snyggade till och putsade. 


     Nu kom de två sista och mest spännande dagarna där magin skedde. Produkterna skulle plåtas i miljö, och vi begav oss till en vacker lokal i Stockholm, Färgfabriken. Alla blommor skickades dit och än en gång kollade jag igenom allt inför fotografering. De här två dagarna var en sådan inspirationsboost för mig! Jag kan inte beskriva hur många lådor med rekvisita, prylar, tyger och olika material som togs dit för att sätta prägel på miljön runt blommorna. Det var så otroligt inspirerande att se fotograf, set designer och art director tillsammans skapa vackra bilder med blommorna i fokus. Det var verkligen magi för mig!


        Snacka om att lära sig mycket på några få dagar, och att ha så otroligt roligt under tiden. Gissa om jag blev glad när jag blev tillfrågad att vara med och skapa nästa års julbroschyr med! Den processen är nu i full gång och det ska bli lika spännande att se slutresultatet även denna gång. 


4 kommentarer:

 1. Vad roligt och spännande att få läsa om hur det går till bakom kulisserna. Bra jobbat också!

  SvaraRadera
 2. Grattis. Bra jobbat. Det kändes nytt och fräscht.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Gratulerar. Det gjorde du bra.
  Ha en fin fredag
  kram Meta

  SvaraRadera