söndag 23 mars 2014

[en skönhet]


I helgen köpte jag hem en underbar Helleborus (julros) som hette "Double Ellen Picotee". Helt rätt i färg, och härligt dubbel. Precis min stil. Satte ner den så länge i en kruka tillsammans med några penséer och en Kungsängslilja. Senare får den flytta ner i något land. Hoppas den kommer att trivas.

Idag har vi grävt färdigt för pergolan som ska stå på baksidan. Den kommer att ramas in av två avlånga land, ett rakt och ett som i en vinkel. Ganska stor yta att sätta härliga perenner på. Tur att jag har sått en hel del fint som börjar komma upp. Men om jag känner mig själv rätt så kommer de nog inte bli svåra att fylla. Efter ett tag igen kommer jag tycka att jag inte har någonstans att sätta de nya spännande perennerna på som jag hittar. Men då kan man ju alltid anlägga fler land, eller vad säger ni? På bilden nedanför kan ni kika på skissen för pergolan, det är den längst ner. Det två över är ett senare projekt.../ hanna4 kommentarer:

 1. Härligt med den dubbla julrosen hittade den med här i Jönköping. Kul att planera men det är inte alltid det blir som man tänkt sig.
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är klart att det inte alltid blir som man tänkt sig från början. Men jag tycker att det fina med projekt är att de ofta utvecklas under arbetets gång, och då oftast till det bättre.
   / Hanna

   Radera
 2. Pergolan ser ut att bli jättefin! :) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Angi! Jag hoppas på det. Ett skönt ställe att mysa på i sommar! Du får komma och inspektera den när den står färdig. : ) Kram

   Radera